Strategieontwikkeling

Diversiteit en inclusie

Wilt u ondersteuning bij organisatieverandering met de focus op diversiteit en inclusie? Wilt u diversiteitsbeleid stimuleren en inclusie op de werkvloer bevorderen? Wilt u al een tijdje de stap maken naar een strategische diversiteitsaanpak vanuit een veranderkundigperspectief?

Geïnspireerd door onderwijs en onderzoek van dr. Saniye Çelik, Lector Diversiteit aan de Hogeschool Leiden, en prof. dr. Yvonne Benschop, hoogleraar Organizational Behavior bij de Radboud Universiteit Nijmegen en prof. dr. M.C.L. van den Brink, hoogleraar Culturele antropologie en Ontwikkelingsstudies, help ik organisaties bij diversiteit en inclusie als kwartiermaker, interimmanager en programmanager.

Ruimbaan voor diversiteit en inclusie

Diversiteit en inclusie staan inmiddels op de agenda van vele organisaties. De redenen zijn vaak dat diverse organisaties beter toegerust zijn voor hedendaagse vraagstukken. Zij komen tot betere besluitvorming, innovatiever oplossingen en de samenwerking wordt rijker en gevarieerder. De voordelen komen echter niet vanzelf. De praktijk is weerbarstig en vraagt verantwoordelijkheid van alle managementlagen. Een ding is zeker, het begint aan de top. Leiders staan voor de uitdaging de kracht van diversiteit ten volle te benutten. Dat vraagt durf, kennis en kunde.

Ondersteuning bij strategieontwikkeling

Ik help diversiteitsvraagstukken te ontrafelen, beleidsvorming te stimuleren en inclusie op de werkvloer te bevorderen. Diversiteit wordt belicht vanuit het perspectief van veranderkunde, leiderschap en communicatie. Wetenschappelijke inzichten vormen het kader om evidence based interventies te ontwerpen en effectiviteit te meten. Een succesvolle aanpak en inbedding van het thema vraagt een strategische insteek en aandacht voor inclusief leiderschap.

Ondersteuning nodig?

Bent u benieuwd welke maatregelen uw organisatie kan treffen om de ambitie op diversiteit en inclusie te verwezenlijken? Bel ons op telefoonnummer +31613467846, stuur een e-mail naar info@badoella.com of gebruik dit contactformulier:

Jouw gegevens zijn veilig, lees hier onze privacy- en cookieverklaring.